Tavaszi átállás a Nyír Plazában

Közlekedésbiztonsági családi napot szervez a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság a Nyír Plazában.

A járművek átvizsgálásához nyújt segítséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és együttműködő partnereinek rendezvénye, amit 2018. április 7-én 10 órától 17 óráig tartanak a Nyír Plaza parkolójában (Nyíregyháza, Szegfű u. 75.).

A helyszínen a Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálják meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrzik a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát. A rendőrök segítenek a kerékpárok kötelező tartozékokkal való felszerelésében, a gépjárművek folyadékszint ellenőrzésében, és figyelmeztetnek az okmányok érvényességének esetleges lejártára.

Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoznak: a kisgyerekeket közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó-foglalkozás várja, a nagyobbak kipróbálhatják a motor-szimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve KRESZ-tudásukat tesztelhetik.

A rendezvényen az érdeklődőknek lehetősége nyílik a „BikeSafe” program keretén belül kerékpárjaik ingyenesen regisztrációjára.

Tavaszi átállás