There is nothing to show here!
Slider with alias home-slider-141 not found.

Karácsonyi mese

Hópihe Hanka kutyája, a mindig hűséges Buksi egy aprócska faluban, Kisplázáson élt, ahol az emberek minden évben szorgalmasan készülődtek a karácsonyra. Díszítettek, fát állítottak, sürögtek-forogtak a ház körül és a konyhában. Meg is volt az eredménye, a falu messze földön híres volt karácsonyi hangulatáról. Az ünnepek közeledtével Buksi minden nap körbejárt a faluban néhány finom karácsonyi falat reményében, és bizony meg is kapta az ott élőktől, akik szerették a mindig hűséges Buksit.

Egy nap, amikor Buksi éppen a falu központjában járkált, egy kisfiúra lett figyelmes, aki szomorúan ült egy padon, és nézte, ahogy az emberek vidáman cipelik a karácsonyi ajándékokat.

Miért vagy szomorú, kis barátom? – kérdezte Buksi, és leült a fiú mellé.

Azért, mert sosem tudom, mit ajándékozzak a családomnak karácsonyra. Minden évben nehezen találok ötleteket. – válaszolta a fiú szomorúan.

Ne aggódj! – pattant fel Buksi – Segítek neked megtalálni a tökéletes ajándékokat.

Azzal felkerekedtek, és a Nyír Plaza felé vették az irányt, ahol Buksi annyiszor járt már, hogy rögtön kiszagolta a legjobb ajánlatokat. Igazi mesevilágba csöppentek, amely olyan szép és eseményekkel teli volt, mint ha csak a falujukban lettek volna. Még a télapóval is találkoztak. Talán ő maga súgta meg Buksinak, hogy hol találja a legszebb ajándékokat, de ezt már a képzeletre bízzuk. A fiúnak sikerült is mindenkinek valami igazán szép ajándékot vásárolnia.

Karácsony estéjén a kisfiú boldogan adta át családjának az ajándékokat, majd felkerekedtek, hogy meglátogassák Hópihe Hankát és Buksit, aki a lábuknál ülve, mosolyogva figyelte, a boldog családot és az ünnepi fényeket az ablakban. Ekkor értette meg, hogy az ünnep akkor az igazi, ha tele van a szeretteiddel töltött, meghitt pillanatokkal és kedves meglepetésekkel. Azóta Buksi minden évben körbejárja a várost a kisfiúval, hogy segítsenek az embereknek megtalálni a tökéletes karácsonyi ajándékokat. Legjobb barátok lettek, hiszen együtt tapasztalták meg a karácsonyi csoda varázsát.