TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Divattippek őszre

Ősszel reggelente kiválasztani a megfelelő szettet, amiben elindulunk otthonról korántsem egyszerű, hiszen egyik pillanatról a másikra változhat a hőmérséklet: lehet, hogy a reggeli hűvösséget meleg dél váltja, de az is lehet, hogy kellemes időben indulunk, de ez nem marad így sokáig. Így bárhová indulunk, az időjárás szeszélyeire fel kell készülni.

Bár ősszel előkerülnek a vastagabb ruhák, a nyári daraboknak sem kell feltétlenül búcsút mondanunk. Egy kis ötletességgel számos szettet állíthatunk össze, amik tökéletesen megfelelnek az ősz szeszélyeinek.

Legyen egy jó alap ruhatárunk, amit aztán kedvünkre variálhatunk. A könnyű, nyári darabok mellett kapjanak szerepet a harisnyák, kardigánok, pulóverek, átmeneti kabátok, vastagabb nadrágok is – és természetesen mindezek ne legyenek csak feketék, barnák. Attól, hogy borús az idő, a szettek lehetnek változatos színűek, akárcsak a falevelek.

Hoztunk néhány ötletet:

Legyen alapdarab a hosszú ujjú póló

Ahogy az idő hidegebbre fordul, érdemes lehet a ruhákat rétegezni. Ehhez a legpraktikusabb, ha az alapruhatárunkat kibővítjük néhány hosszú ujjú fehér, fekete és szürke pólóval, amiket alsó darabokként használhatunk az ősz folyamán. Ezek a színek könnyen kombinálhatók mindennel, ami a ruhatáradunkban található, föléjük bármilyen nyári ruhát felvehetünk.

Kardigán nélkül nincs ősz

A kardigánok soha, de soha nem mennek ki a divatból. Rövid vagy hosszú, modern vagy kényelmes, színes vagy egyszínű – egyre megy. A kardigán sokoldalú, örök darab az őszi ruhatárban, ami tulajdonképpen bármivel felvehető. Talán meglepő, de klasszikus fekete-fehéren és az ősz színein túl a pasztell színek, mint például a lila, a babarózsaszín és a babakék is mindig jól mutatnak ősszel.

A garbó igazi klasszikus

A garbó is hamisítatlan őszi klasszikus, mely már évtizedek óta hódít. Lehet feszülő alsóruházat, de bő felsőruházat is. A semleges színű garbó bármilyen ruhához jól passzol, de az őszi színek, mint a gesztenyebarna és a bordó, biztosan feltűnnek a tömegben.

A garbó mellett a kapucnis pulcsi is nagy divat – különösen az iskolások körében. Az ősz folyamán a pulcsit farmerrel, szabadidőnadrággal, vagy akár szoknyával is lehet párosítani, mindegyikkel remekül mutat.

A sötét színű farmernadrág tökéletes választás

Nyáron kerüljük a sötét színeket, ám ősszel bátran előkerülhetnek, igazából a ramaty időben még praktikusak is. Sőt, kimondottan jól néz ki, ha kontrasztba rakjuk egy vörös, barna, narancs színű felsővel. A farmernek rendkívül egyszerű a stílusa, így soha nem lesz gondunk a ruhák összeállításával. Egy sötét farmernadrág kényelmes pulóverrel és magas szárú csizmával kimondottan csinos lehet. A skinny farmer klasszikus, míg a magas derekú és széles szárú farmer merészebb viseletet eredményezhet.

Nem kell a szekrény mélyére száműzni a szoknyát sem

Ahogy hűvös lesz, előfordulhat, hogy már nem tudunk csupasz lábbal kimenni az utcára, a szoknyát ennek ellenére nem kell elfelejtenünk – csupán színre lép a harisnya.
Vegyünk fel ceruzaszoknyát vagy A-vonalú szoknyát, esetleg egy midi-ruhát kardigánnal, és tartsuk melegen a lábunkat fekete vagy testszínű harisnyanadrággal. A fekete harisnya tökéletes őszi alapdarab, mivel nagyon sokféle megjelenéshez passzol. Ha kicsit merészebbek akarunk lenni, választhatunk a fekete helyett mintás vagy színes harisnyát is.

Egy kendő vagy sál remek kiegészítő

A kendők vagy sálak vidám színpompát kölcsönöznek öltözékünknek, miközben melegen tartják a nyakat. Felvehetjük bármilyen öltözékhez, hogy kicsit feldobjuk azt. A piros, narancssárga, sárga és barna sálak és kendők nagyszerű őszi árnyalatok. A kockás és csíkos sálak szórakoztató felhangot adnak öltözékünknek.