TERET ADUNK

a sulik sztárjainak

Szívesen készítesz szelfit? Van néhány ötletünk, hogyan sminkelj hozzá

Egy kis smink minden nőnek jól áll a hétköznapokban. Egy kicsit takar, egy kicsit kiemel, egy kicsit szépít és mindenképpen feldob. Ám sokszor, ha szelfit készítünk magunkról, a fotókon nem jelenik meg megfelelően a smink, és gyakran telefonnal kell korrigálni, vagy különböző appokat kell bevetni.

Általánosságban elmondható, hogy a képekhez erősebb smink szükséges, aminek a felvitele kicsit tovább tart, mint általában. Legyen szó portréról, szelfiről vagy másfajta képről, a lényeg, hogy a legjobb vonásainkat kihangsúlyozzuk, a legkevésbé előnyöseket pedig elrejtsük a sminkkel.

Adunk néhány ötletet:

Egyszerű módja annak, hogy bőröd valóban hibátlannak tűnjön a fotókon, ha alapozót használsz, miután megtisztítottad és hidratáltad az arcodat. Ez kisimítja a bőrt, és tökéletes alapot biztosít a sminkelés előtt.

A korrektorok ideális eszközök a bőrtónus kiegyenlítésére, és egydimenzióssá varázsolják az arcunkat. Bizonyos árnyalatok eltüntetik az arc kevésbé előnyös vonásait, és megakadályozzák, hogy megjelenjenek a képeken. Például a zöld korrektor csökkenti a foltok vagy a leégés okozta bőrpírt, remekül semlegesíti az arcbőr összes piros foltját. Kiváló az aknéra is. Az őszibarack korrektor a szem alatti sötét karikákat tünteti el, a lila pedig élénkíti az arcbőrt.

Miután az alapozót és a korrektort felvittük az arcunkra, folytathatjuk az alapozást, de csak óvatosan. A túl sok sosem jó. Akár teljesen ki is hagyhatjuk ezt a lépést, és választhatunk valami természetesebbnek, könnyedebbnek tűnő BB krémet, vagy színezett hidratálót.

Fontos, hogy az arc gyönyörűen kidolgozottnak és határozottnak tűnjön a közeli felvételeken, ezért fordítsunk időt egy kontúrpaletta használatára. Húzzuk meg a lényeges kontúrokat az arccsonton, a homlok közepén, szemöldökcsonton, az orr és az áll közepén, ezután használjunk sötétebb krémet vagy púdert az arccsont alatt, az orr mindkét oldalán, a hajvonal körül és az állkapocs alatt. A hatást a fényképezőgép is szeretni fogja.

Jöhet egy kis arcpír, és púder is. Ez utóbbi azért kell, hogy elkerüljük az arcbőr csillogását.

A szem a lélek tükre, mondják sokan, és a képek lelke is. Kiemelten oda kell figyelnünk rá. Sajnos a szemhéjpúder nem mindig olyan feltűnő, mint ahogy azt reméljük, mikor fotózunk. Éppen ezért érdemes 2-3 réteg szemhéjfestéket felvinni fotózás előtt.

A szemöldököt is hangsúlyosan ki kell húzni, hogy jobban látszódjon a képeken. Azonban arra érdemes odafigyelni, hogy ne használjunk túl sötét szemöldökceruzát, mert akkor a szemöldökünk természetellenesen fog kinézni, és nem lesz összhangban az arc többi részével. A természetes szemöldökárnyalat mindig az a szín, amilyennek a képeken látszik, ezért próbáljunk meg a lehető legközelebb maradni ehhez.

Szemöldök után jöhet a szempilla. Akár szelfi, akár távolabbról lőtt portré készül, mindenképpen érdemes kiemelni a szempillákat, hogy ne vesszenek el az arc többi részében. Ennek legjobb módja, ha a valódinál vastagabbra varázsoljuk a pillákat. Egy jó minőségű szempillaspirál – amilyenből több féle is található a drogériában – csodákra képes.

A szemek után jöjjön a száj. Ha dúsabbá szeretnénk tenni az ajkunkat, és azt szeretnénk elérni, hogy igazán csókos legyen a felvételeken, arra kell törekednünk, hogy nagyobbnak látszódjon a valóságosnál. Húzzunk egy vonalat ajakceruzával a felső és alsó ajkunk felett vagy alatt, azután rúzsozzuk ki a szánk egy merész rúzzsal.

Természetesen a tökéletes smink begyakorlása és elkészítése időbe telhet. És az eredményeket is több minden befolyásolhatja: a világítás, a fotótechnikák vagy a felvétel típusa. Ha kétségeink vannak, készíthetünk próbafelvételt, majd az eredménynek megfelelően korrigálhatunk a sminkünkön, hogy a lehető legjobb képeket kapjuk.