TERET ADUNK

a csodáknak

Bakancslistás filmek hideg, bekuckózós estékre

Mikor odakint borongós az idő, hajlamosak vagyunk inkább odabent, a meleg lakásban maradni, és az estéket a tévé előtt tölteni. Egy-egy jó film, egy kis nasi igazán jó program, különösen, ha az ember társaságban kuckózik be a tévé elé.

Mi most három olyan filmet hoztunk, ami a nagy elhatározásokról, a merész ugrásról, a kalandról és egy kis utazásról szól. Ha még nem láttátok őket, mindenképp vegyétek bakancslistára, és az ünnepek alatt pótoljátok!

Ízek, imák, szerelmek

Az Elizabeth Gilbert önéletrajzi könyvén alapuló 2010-es Ízek, imák, szerelmek film lett az egyik legnépszerűbb film, ami akkor jut eszünkbe, ha utazási inspirációt keresünk. 

A Julia Roberts által remekül alakított Liz Gilbert történetét meséli el, aki sikeres, de boldogtalan New York-i író. Mivel nem találja „belső egyensúlyát”, felhagy mindennel, és elhatározza, hogy egy évig utazgatni fog. Ízeket akar, élményeket, szerelmet akar, de leginkább önmagát szeretné megtalálni.

Több hónapot tölt el Olaszországban, ahol kiélvezi a gasztronómia által nyújtott örömöket. Indiában próbálja megtalálni belső harmóniáját az ima segítségével. Balin pedig végül rátalál az igaz szerelem, ami meghozza számára a rég áhított kiegyensúlyozottságot.

Csodálatos helyeken játszódó történet sok mindenre megtaníthat, de talán az a fő mondanivalója, hogy a boldogság nem hullik az ölünkbe. Tennünk is kell érte, és ennek első számú módja, hogy ismerjük és szeressük – önmagunk.

Napsütötte Toszkána

Talán ugyanez a mondanivalója a Napsütötte Toszkána című filmnek is, amiben szintén egy író életébe vethetünk egy pillantást.

Frances Mayes író San Francisco-ban, akinek látszólag tökéletes az élete. A látszat egy pillanat alatt omlik össze, mikor kiderül, hogy férje viszonyt folytat. A nem méltányos, bonyolult válás, az új barátnő várandóssága depresszióssá teszi Frances-t, aki végül Olaszországba utazik feledni.

Hirtelen ötlettől vezérelve vásárol egy villát Cortonában, aminek a felújítását fura lengyel bevándorlókra bízza. Közben sorra ismerkedik meg érdekes emberekkel, akik mind hozzáadnak valamit a jelleméhez, és gyógyítanak egy kicsit összetört szívén. Frances a felújítás alatt családot, barátokat, esküvőt kíván magának, s a következő évben, miközben dolgoznak, furcsa módon minden vágya teljesül. Kap barátokat, kap családot, hiszen várandós barátnője végül nála talál menedéket és szüli meg gyermekét, és még az esküvő is valóra válik, hiszen a lengyel fiú, akit Frances szinte fiává fogad, elveszi szerelmét.

Egyedül a szerelem kerüli el, ám Toszkánában semmi sem lehetetlen.

Az utolsó vakáció

Az utolsó vakáció is egy nő sorsát mutatja be. Igazi motivációs film, amit érdemes az ünnepek alatt megnézni. Egyrészt azért, mivel az év utolsó napjaiban játszódik, másrészt azért, mert megmutatja, hogy igenis bátornak kell lenni, és meg kell tudni élni az álmokat.

A filmben Georgia Byrd (Queen Latifah) egy áruház konyhai osztályán dolgozik, és ahelyett, hogy megélné vágyait, csak őrlődik és kínlódik borzalmas félénksége miatt. Sok mindent szeretne, de semmit nem lép. Sem az éttermet nem meri megnyitni, amire annyira vágyik, sem a férfinak nem mutatja szerelmét, akiért odavan.

Aztán egy orvosi vizsgálaton kiderül, hogy ritka agyi betegsége van, és csak néhány hete van hátra, s akkor merész lépésre szánja el magát. Úgy dönt, élete végén úgy él, ahogy szeretne, ezért felrúgja addigi életét, kiveszi minden spórolt pénzét és elindul utolsó vakációjára.

Elutazik Európába. Egy luxusszálló királyi lakosztályában, igazi luxuskörülmények között, gátlásoktól mentesen, vidáman és felszabadultan igyekszik tölteni utolsó napjait, miközben mindent kipróbál, amit szeretne, mindent kimond, ami a szívén van.

Végül persze, mivel a film nem dráma, minden jóra fordul. Kiderül, hogy a diagnózis téves, Georgia megtalálja a szerelmet, és végül a lehetőségeit valósággá változtatja.

Ha te is szeretnéd az álmaidat valósággá változtatni, ha szívesen utaznál, hogy felfedezd önmagad, nincs más dolgod, mint részt venni üzletközpontunk december 21-ig tartó nyereményjátékában, ahol 500 ezer forint értékű álomutazás vár gazdára. A részletekért keresd honlapunkat, váljon valóra a te álmod is – nyerd meg az álomutazást!