TERET ADUNK

a csodáknak

Négy ok, amiért a tél a legjobb évszak az utazáshoz

A nyár a szabadság szinonimája. Talán a hosszú iskolai szünet, talán a végtelen napsütéses délutánok miatt, mindegy is. A tény az, hogy sokan úgy töltjük az évet, hogy a nyári kiruccanásra spórolunk szabadsággal, és akkor utazunk, amikor mindenki más is.

De ki mondta, hogy a télen nem lehet utazni? Ki mondta, hogy kötelező nyárra tenni a vakációt?

Íme négy nagyszerű ok, amiért meg kell szakítani a trendet, és a hűvösebb hónapokban kell elutazni!

A tél a tökéletes idő egy kis nyugalomra és elmélkedésre

Az ünnepek előtti készülődés mindig mozgalmas és stresszes, bármennyire is igyekszünk, hogy ezt megússzuk. A munka gyakran felgyorsul, ahogy rohanunk, hogy minden dolgunk befejezzük még az év vége előtt, mindenki készül az ünnepi összejövetelekre, és ott a sok ajándék beszerzése is, ami legtöbbször idegőrlő. Az ünnepi szezon végére gyakran kimerültnek érezzük magunkat, így a legtöbbünknek pontosan egy kis szünetre van szüksége.

Legyen szó közvetlenül a szezon utánról, vagy az év első néhány hónapjáról, amikor a dolgok általában elcsendesednek, az utazás ebben az időszakban lehetővé teszi, hogy átgondoljunk egy másik évet, és felkészüljünk az izgalmakra, hogy mit hozhat az újrakezdés.

Szezonon kívüli árak

A másik ok, amiért a tél a legjobb évszak az utazásra, az az, hogy a pénzünk többet ér. A legtöbb turisztikai célpont szezonálisan változtatja az árat, ami azt jelenti, hogy nyáron gyakran exponenciálisan többet kell fizetni, mint télen. Drágábbak az utazás feltételei, drágábbak a szállások. A szezonon kívül egy ötcsillagos szállodában is sokkal jobb áron pihenhetünk, mint főidényben. Élvezzük a napjainkat megérdemelt luxusban és kényeztetésben. 

Egy kis hygge hibernálás

Mindenki ismeri azt a bizonyos érzést, amit akkor élünk át, mikor nyugalomban bekuckózhatunk egy könyvvel, és zavartalanul pihenhetünk. Nos, ennek az érzésnek neve is van: hygge. A szó Dániából származik, egy olyan országból, ahol a leghidegebb telek vannak, ugyanakkor a világ egyik legboldogabb lakossága. És ez nem meglepő: a dánok megtanulták, hogyan kell a legtöbbet kihozni a hidegből. Miért ne tanulhatnánk el tőlük mi is?

Az ünnepi vásárlás soha nem volt még szórakoztatóbb

Nem csak ünnepek után lehet elutazni kipihenni az év végét, az ünnepek elől is elutazhatunk. Így megúszhatjuk az eszeveszett rohangálást, felesleges idegeskedést, stresszt.

A kapkodás helyett kényelmesen sétálhatunk Berlin, Salzburg vagy Strasbourg utcáin, megkóstolhatja az ünnepi ételeket, és megtalálhatjuk a tökéletes ajándékot szeretteink számára. A karácsonyi vásárok miatt gyakran a tél a legjobb évszak arra, hogy az utolsó pillanatokban zajló kapkodást, házimunkát fényűző élvezetté változtassuk.

Te is szívesen utaznál? Üzletközpontunk játékában most teret adunk a csodáknak. Aki december 21-ig velünk játszik, megnyerheti az 500 ezer forint értékű álomutat, és megtervezheti saját álomnyaralását. A játék részleteit keresd a weboldalunkon.